FALK Bouwsystemen

Bouw circulair met CRADLECORE® panelen van FALK ! Na een lang ontwikkelingstraject is het FALK Bouwsystemen gelukt om circulariteit te verbinden met sandwichpanelen. De producent uit Ede focust zich vanaf 2007 op het vervaardigen van kwaliteitsproducten, bestaande uit staal en PIR.

Jaarlijks verlaten miljoenen vierkante meters sandwichpaneel de twee productielijnen in Ede, op weg naar de bouwlocaties. Vanuit de filosofie dat we maar één aarde hebben en hier verantwoord mee om moeten gaan heeft FALK als eerste en enige producent van sandwichpanelen een manier gevonden om het PIR isolatiemateriaal hoogwaardig te recyclen.

FALK levert de sandwichpanelen met CradleCore® isolatiekern en geeft een circulariteitsverklaring per project af. Dat betekent dat er een terugname- of zelfs een terugkoopgarantie gegeven wordt op de sandwichpanelen. De gebouweigenaar is hiermee verzekerd van een circulaire verwerking van zijn dak- en gevelbekleding. Ook profiteert hij van de lage milieuimpact van de materialen van FALK.

“ “Onze verantwoordelijkheid gaat verder dan het afleveren van panelen op de bouwplaats””

FALK Bouwsystemen

Kunnen wij u helpen?

Persoonlijk contact

Neem contact op met Aniek!

Direct aanvragen

Een circulair project starten?