Uitgeverij Davo opgeleverd

 

Circulair bedrijfspand DAVO Deventer opgeleverd

Op A1 Bedrijvenpark in Deventer hebben wij een circulair bedrijfspand opgeleverd aan Metron Vastgoed. In slechts 22 weken tijd realiseerden wij dit bedrijfsgebouw, dat in gebruik wordt genomen door Uitgeverij DAVO.

Opdrachtgever Aniek Averesch van Metron Vastgoed is zeer tevreden met het resultaat: “Ik ben trots op het bouwteam dat samen met alle bouwpartners dit circulaire pand voor Uitgeverij DAVO heeft neergezet. En dat zonder opleverpunten.”

 

80% circulair

Het bedrijfsgebouw voor DAVO is een primeur op het gebied van circulair bouwen. Wij ontwikkelden het nieuwbouwplan voor dit unieke bedrijfsgebouw met Metron Vastgoed en Circulairstaal. Het pand wordt voor maar liefst 80% circulair en is een mooi voorbeeld op weg naar een circulaire toekomst.

Het bedrijfsgebouw heeft onder andere een circulaire staalconstructie, die op termijn demontabel en herbruikbaar is. De staalconstructie is voorzien van Biocoat®, een door Circulairstaal ontwikkelde beschermlaag. Een andere toepassing is het gebruik van geopolymeerbeton, een herbruikbare vorm van beton omdat er in plaats van cement een bijproduct als bindmiddel is gebruikt. De bouwmaterialen van het nieuwe bedrijfsgebouw zijn grotendeels herbruikbaar. Door bij de inkoop al deze gebruikte materialen te registreren en terugneemgaranties af te spreken met leveranciers hebben wij ook op de lange termijn zicht op de gebruikte grondstoffen en kunnen ze bij sloop opnieuw worden ingezet.

bron: Aan de Stegge Twello 

Afbouw circulair bedrijfspand DAVO Deventer - Aan de Stegge Twello (adst.nl)

Datum toegevoegd: 18 DECEMBER 2020