Bouwen met Credon

Hallo! Ik ben Credon, de circulaire gebouwschil voor logistieke centra en grootschalige industriebouw! Graag neem ik je mee in de circulaire economie. Een wereld die bestaat uit het sluiten van grondstofketens, eerlijke samenwerking, kwalitatief hoogwaardige gebouwen, een betere positionering van de markt, minder CO2-uitstoot en vooral een beter en gezond klimaat!





Ketens sluiten door kracht en kwaliteit te bundelen

Circulair bouwen vraagt samenwerking in de hele bouwkolom. Wij als leveranciers weten als geen ander hoe noodzakelijk dit is om écht circulair en duurzaam te bouwen. Onze materialen zijn namelijk letterlijk aan elkaar verbonden! Hoe kun je van een staalbouwer verwachten dat hij zijn constructie terugneemt, wanneer een gevel enkel voor eenmalig gebruik is? 

Onze bouwpartners zijn circulaire koplopers met een duidelijke visie op de toekomst van logistiek vastgoed. Één voor één zijn het partijen die in de bouwsector bekend staan om kwaliteit, betrouwbaarheid en snelheid. Laten wij deze eigenschappen, extra gevoed door een Veluwse en Twentse mentaliteit, nu bundelen tot een product.

Bouwen met Credon betekent : 

  • Hoge losmaakbaarheid en aanpasbaarheid
  • Lage MPG score en inzet van materialen met een LCA 
  • Aansluitend op BREEAM- GPR en WELL 
  • Circulair inkopen en terugkoopgaranties

Design for Disassembly

Veelal wordt gedacht dat circulair bouwen met name het recyclen van bouwmaterialen is. Deels klopt dit, maar ik wil een stap verder. Waarom bouwen om te recyclen?  Het is beter om het gebouw direct een nieuwe functie te geven, bijvoorbeeld in een andere plaats van het land.

Om dat te kunnen realiseren, wordt in de ontwerpfase al rekening gehouden met circulaire principes. Het stimuleren van losmaakbaarheid is er daar één van: Design for Disassembly noemen we dat. Zo maakt onze partner Circulairstaal® gebruik van circulaire connectors, waardoor lasactiviteiten niet tot nauwelijks nog worden toegepast. Dit zorgt voor een sterke vermindering van Co² uitstoot en andere schadelijke stoffen. Ook worden de dak-en wandpanelen demontabel bevestigd en zijn de betonelementen van BisoTON geschikt voor hergebruik! 

“Vandaag nadenken over morgen”

Terugkoop garantie met restwaarde

Circulair bouwen houdt in dat je aan het einde van de levens- of gebruiksduur van het gebouw niet met sloopresten blijft zitten, maar met hoogwaardige grondstoffen. Deze grondstoffen kunnen  worden gedemonteerd en daarom worden hergebruikt, gerepareerd of gerecycled worden. Zo praat ik niet meer over sloopkosten maar demontage opbrengsten.

Alle leveranciers van Credon geven een terugkoopgarantie van de geleverde materialen. Hierdoor worde wij als leveranciers nog meer gestimuleerd om zó te ontwerpen en produceren, dat een lange levensduur en eenvoudige aanpasbaarheid worden gewaarborgd.

Bij het ontvangen van een aanbieding is ook direct de totale restwaarde van de gebouwschil inzichtelijk gemaakt. Gewoon in euro's. Wel zo overzichtelijk en je weet waar je op kan rekenen! 

Materiaal- en gebouwpaspoort

Bij de circulaire economie draait het met name om bewijsvoering dat alle grondstofketens gesloten worden. Om dit aan te tonen, kan Credon bij oplevering een gebouwpaspoort aanleveren. In dit paspoort staat beschreven hoeveel procent het gebouw circulair is en uit welke grondstoffen het bestaat. Deze losse componenten worden weergegeven in een materiaalpaspoort. Dit alles wordt verwerkt in een overzichtelijk 3D-model.

Een gebouwpaspoort is het statiegeld boekje voor als je het gebouw weer wilt demonteren. Je hoeft het boekje niet te bewaren in uw kluis… alles is namelijk digitaal vastgelegd. Wordt er wat gewijzigd, dan wijzigt het paspoort met je mee. Zo blijft het gebouw altijd voldoen aan de gestelde eisen van ons gebouwpaspoort en kom je later niet voor verrassingen te staan.

“Circulair bouwen is niet complex, het vraagt alleen een beetje lef”

Subsidie advies

De overheid vindt het belangrijk dat we duurzaam en circulair bouwen. Dit kunnen we op verschillende manieren aantonen. Bekende vormen zijn BREEAM, GPR-Gebouw en WELL. Tegenwoordig zijn er ook veel subsidies los te verkrijgen of via de Circulaire bouwmethode. Deze zijn aantrekkelijk voor de gebouweigenaar en-/of belegger! 

Een Credon gebouwschil vormt een goede basis voor verschillende subsidies. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze expert maakt graag samen met jou een haalbaarheidsberekening. Ik adviseer je wel altijd dit vooraf goed vast te leggen. Tijdens het bouwen is gewoon niet handig!

Meer informatie?

PERSOONLIJK CONTACT

Neem contact op met Aniek!

Direct aanvragen

Een circulair project starten?