Over dit project

Locatie

Deventer

Type bouw

Distributiecentrum

Uitgeverij Davo

Uitgeverij en fulfilment services DAVO uit Deventer krijgt een nieuw bedrijfspand op A1 Bedrijvenpark Deventer. Met Aan de Stegge Twello ondertekende Metron Vastgoed de aannemingsovereenkomst voor de realisatie van de circulaire nieuwbouw. De gebouwschil is volgens Credon Optimum. In juni 2020 is de bouw van start gegaan en op 18 december staat de oplevering gepland.

“Uitgeverij Davo is een primeur op het A1 Bedrijvenpark Deventer”

Circulair bedrijfspand

De huidige locatie van DAVO aan de Hunneperkade in Deventer voldoet qua omvang en uitstraling niet meer. Met nieuwbouw op A1 Bedrijvenpark krijgt het bedrijf de ruimte die het nodig heeft. Bijzonder aan het nieuwbouwplan is dat het gebouw zo circulair en milieubewust mogelijk gebouwd wordt

In samenwerking met de opdrachtgever en krijgt het bedrijfsgebouw onder andere een circulaire staalconstructie. De constructie is op termijn eenvoudig te demonteren en te hergebruiken en wordt voorzien van Biocoat®. Deze vorm van bescherming is een door Circulairstaal ontwikkelde innovatie en sluit volledig aan op de lijn van circulaire doelstellingen. Daarnaast worden er CradleCore panelen toegepast en gemonteerd door Hardeman van Harten. Het toekomstbestendige en milieubewuste bedrijfsgebouw dat hiermee ontstaat dient tevens als voorbeeld voor andere circulaire nieuwbouwprojecten.