Over dit project

Locatie

Duiven

Type bouw

Bedrijfspand

Insus Duiven

In samenwerking Van Middendorp Bouwkundig teken- en adviesbureau is het ontwerp gemaakt voor de toekomstige faciliteit van InSus in Duiven. Het gebouw van ruim 28.000 m2 is ontworpen om in de nabije toekomst energie neutraal te zijn. Het doel is niet alleen om de producten en proces circulair te maken, maar ook om het gebouw toonaangevend te ontwerpen. Begin 2021 zal de bouw van dit pand van start gaan.

“InSus levert 100% recyclebaar hoogwaardig isolatiemateriaal bestaande uit geupcycled PIR materiaal”

Circulaire samenwerking

De nieuw te bouwen productielocatie zal gebouwd worden met een circulaire staalconstructie en worden voorzien van Cradlecore wandpanelen met uiteraard circulaire PIR isolatie. Bisoton zal leverancier worden van de betonelementen die voor een groot deel bestaan uit betongranulaat. Tevens zal het pand opgeleverd worden met een gebouwpaspoort.

InSus zal voor FALK Bouwsystemen het circulair verwerken van het productieafval verzorgen. Concreet betekent dit dat de afvalstroom van Falk Bouwsystemen door Insus zal worden ingenomen en zal worden geupcycled tot nieuwe isolatie en grondstoffen. Een deel van deze grondstoffen zal worden teruggeleverd aan FALK Bouwsystemen en opnieuw in de productiecyclus terechtkomen. Daarnaast kan FALK Bouwsystemen door deze samenwerking een terugnamegarantie afgeven op haar sandwichpanelen. Hiermee worden ook de geproduceerde sandwichpanelen aan de end-of-life cyclus door InSus ingenomen en via upcycling in nieuwe grondstoffen getransformeerd.