TWEE12 in Nijverdal realiseert droom van eigen sportcentrum

„Het is niet zo dat we straks een groter pand hebben. Het is veel meer dat we de sfeer van ons eerste onderkomen en de ruimte in het huidige pand combineren”, zegt Inge Siero, die precies vijf jaar geleden CrossFit Box TWEE12 samen met Sjoerd Braamhaar begon.

Functionele bewegingen

Toen nog aan de Handelsweg begonnen de twee met het relatief onbekende crossfit, een trainingsvorm waarbij gewichtheffen, powerliften, gymnastiek, atletiek en obstaclerun-elementen worden gecombineerd. In een training worden op hoge intensiteit, functionele bewegingen op een gevarieerde manier uitgevoerd via onder meer klimmen, tillen, duwen, springen en rennen.

Uitzicht op Boersingel

„Ons eerste onderkomen aan de Handelsweg was lang en smal, maar had wel een heel knusse sfeer. Hier aan de Bedrijvenweg hebben we vooral veel ruimte. EVE Architecten heeft in het ontwerp van ons nieuwe pand rekening gehouden met beide sterke punten van die twee onderkomens. We zijn ervan overtuigd dat we aan de Marie Curiestraat perfect op onze plek zijn”, zegt Braamhaar.

De koffiehoek is heel belangrijk. Braamhaar: „Na de trainingen is het er altijd reuzegezellig. In het nieuwe pand kunnen de leden zo vanuit de koffiehoek naar buiten. Daar kun je dan met mooi weer lekker zitten met uitzicht op de Boersingel.”

In december gereed

De nieuwbouw, door Van den Brink Staalbouw, begint naar verwachting in juni en zal in december gereed zijn. De oppervlakte is ongeveer 900 vierkante meter, waarbij er wel een verdieping is waar sporters kunnen douchen. „Niet dat dit veel gebeurt”, zegt Sjoerd Braamhaar. „De meeste leden komen in sportkleding en vertrekken ook zodanig en douchen thuis.”

Leden uit wijde regio

In vijf jaar tijd heeft TWEE12 een bestand van een kleine vijfhonderd leden opgebouwd, van 18 tot 60 jaar. Die komen ook uit Rijssen, Holten, Wierden, Enter, Raalte en de nog wijdere regio. Volgens Inge Siero is één van leuke kanten van crossfittraining dat er geen leeftijdsgroepen zijn, omdat iedereen in de groep op zijn of haar eigen niveau traint. TWEE12 kent nauwelijks verloop in leden en in de loop van de tijd zijn er vriendengroepen ontstaan die ook buiten het sportcentrum met elkaar optrekken.

Landelijke kampioenschappen

„De meesten trainen hier om fitter te worden, maar we hebben ook enkele leden die op hoog niveau bezig zijn en deelnemen aan landelijke kampioenschappen. Leuk feit is dat de coaches afkomstig zijn uit de trainingsgroepen. Ze ontlasten Sjoerd en mij, waardoor we meer tijd kunnen besteden aan de organisatie. Maar we kennen ieder lid bij naam, hoor.  Hoewel  het wel lastiger wordt om de de namen te onthouden omdat we niet meer zo vaak training geven”, aldus Inge Siero.

Leefstijlcoaching

Behalve voor groepstraining kun je bij TWEE12 terecht voor personal training in combinatie met leefstijlcoaching. Daarbij wordt uitgegaan van het integreren van gezond voeding, voldoende beweging en ontspanning in het dagelijkse leefpatroon.

Bron: Tubantia

Datum toegevoegd: 01 OCTOBER 2020