Falk Reflective White

In samenwerking met Tata Steel introduceert FALK een nieuwe coating: Colorcoat® High Reflect. Een coating met een extreem hoge reflectiegraad waarmee lichtbronnen worden versterkt. Door efficiënt om te gaan met licht bespaart u tot wel 8,9% op uw energienota. FALK past de coating toe aan de binnenzijde van een sandwichpaneel voor zowel gevel als dak.   

De FALK Reflective White heeft een natuurlijk, duurzaam en efficiënt karakter. De kleur is, net zoals onze andere coating FALK Gebroken Wit, helder en fris. Het beschikt daarnaast over een reflectiegraad van 85%. Hierdoor zijn er minder elektrische lichtbronnen nodig om uw gebouw te verlichten. Door bovendien slim om te gaan met de toetreding van natuurlijk daglicht kan er een flinke besparing op energiekosten en CO2-uitstoot gerealiseerd worden.

FALK Reflective White is een coating, uitermate geschikt voor de binnenzijde van gebouwen waarbij vocht en vuil de coating niet kunnen beïnvloeden. Denk hierbij aan distributiecentra, scholen, kantoren en andere utiliteitswerken. De coating is zowel geschikt op de binnenzijde van gevels als van daken. Hoe meer deze coating is toegepast binnen een gebouw, hoe groter de lichtopbrengst is.

De voordelen van deze nieuwe coating
Deze coating is een duurzaam alternatief voor onze FALK Gebroken Wit. De FALK Reflective White heeft de volgende voordelen:

 • Glansgraad van 25-35%
  In de verf is er glans opgenomen wat reflecteert zodat u minder elektrische lichtbronnen nodig hebt. De reflectiegraad is hierbij 85%.
 • Verminder van CO2-uitstoot met circa 6-9% per jaar
  Doordat u minder elektrische lichtbronnen nodig hebt reduceert u de CO2- uitstoot met ongeveer 6-9% per jaar.
 • Tot 10% betere daglichtfactor
  Het natuurlijk daglicht wat binnenkomt wordt door de coating weerkaatst tegen wand en plafond. Dit zorgt ervoor dat u tot 10% meer daglichtfactor geniet in het bouwproject.
 • Besparing tot 8,9% op je energienota
  De reflectie van de coating heeft een duurzame werking. Door het reduceren van kunstlicht bespaart u tot wel 8,9% onder de eindstreep.

FALK is erg content met de toevoeging van deze FALK Reflectie White. De hoge kwaliteit en het duurzame karakter wat deze coating biedt, past goed binnen het duurzaamheidsbeleid.

Datum toegevoegd: 17 NOVEMBER 2020