Afbouwfase Davo Deventer

In Deventer leggen wij de laatste hand aan de bouw van het circulaire bedrijfspand voor DAVO, zodat wij het gebouw volgens planning kunnen opleveren op 18 december.

Dankzij de goede samenwerking in het bouwteam en voorbereiding vooraf verloopt de bouw voorspoedig en op schema. In deze afbouwbouwfase zijn onze onderaannemers Van Dalen Installatietechniek, Intramax, Tegelzetbedrijf Nijkamp, Kleverwal Schilderwerken en Harmeling Interieurs hard aan het werk om alles tot in de puntjes af te werken. Ook is deze week de stellingbouwer van DAVO gestart in het magazijn.

80% circulair

Het bedrijfsgebouw voor DAVO is een primeur op het gebied van circulair bouwen. Wij ontwikkelden het nieuwbouwplan voor dit unieke bedrijfsgebouw met Metron Vastgoed en Circulairstaal. Het pand wordt voor maar liefst 80% circulair en is een mooi voorbeeld op weg naar een circulaire toekomst.

Het bedrijfsgebouw heeft onder andere een circulaire staalconstructie, die op termijn demontabel en herbruikbaar is. De staalconstructie is voorzien van Biocoat®, een door Circulairstaal ontwikkelde beschermlaag. Een andere toepassing is het gebruik van geopolymeerbeton, een herbruikbare vorm van beton omdat er in plaats van cement een bijproduct als bindmiddel is gebruikt. De bouwmaterialen van het nieuwe bedrijfsgebouw zijn grotendeels herbruikbaar. Door bij de inkoop al deze gebruikte materialen te registreren en terugneemgaranties af te spreken met leveranciers hebben wij ook op de lange termijn zicht op de gebruikte grondstoffen en kunnen ze bij sloop opnieuw worden ingezet.

 

bron: Aan de Stegge Twello 

Afbouw circulair bedrijfspand DAVO Deventer - Aan de Stegge Twello (adst.nl)

Datum toegevoegd: 02 DECEMBER 2020