Uitgeverij DAVO uit Deventer krijgt een nieuw bedrijfspand op A1 Bedrijvenpark Deventer. Met Metron Vastgoed ondertekenden wij de aannemingsovereenkomst voor de realisatie van de circulaire nieuwbouw. In juni starten we met de bouw.

Circulair
De huidige locatie van DAVO aan de Hunneperkade in Deventer voldoet qua omvang en uitstraling niet meer. Met nieuwbouw op A1 Bedrijvenpark krijgt het bedrijf de ruimte die het nodig heeft. Bijzonder aan het nieuwbouwplan is dat het gebouw zo circulair en milieubewust mogelijk gebouwd wordt. In samenwerking met de opdrachtgever en Circulairstaal krijgt het bedrijfsgebouw onder andere een circulaire staalconstructie en circulaire sandwichpanelen. De constructie is op termijn eenvoudig te demonteren en te hergebruiken en wordt voorzien van Biocoat®. Deze vorm van bescherming is een door Circulairstaal ontwikkelde innovatie en sluit volledig aan op de lijn van circulaire doelstellingen. Daarnaast zetten wij meerdere circulaire bouwmaterialen in. Het toekomstbestendige en milieubewuste bedrijfsgebouw dat hiermee ontstaat dient tevens als voorbeeld voor andere circulaire nieuwbouwprojecten.

A1 Bedrijvenpark
Het bedrijfsgebouw voor DAVO bestaat uit 3.924 m² bedrijfshal en 519 m² kantoorruimte verdeeld over drie lagen. De locatie is bekend terrein voor ons. Op A1 Bedrijvenpark Deventer ontwikkelden en realiseerden wij eerder nieuwe bedrijfspanden voor Metos en Sligro. Het circulaire bedrijfsgebouw voor DAVO past bij de duurzame uitstraling die de gemeente aan het bedrijventerrein wil geven. Het ontwerp van de nieuwbouw voor DAVO ontwikkelden wij in samenwerking met Metron Vastgoed en JVZ Ingenieurs.

Ben Mulder, manager engineering bij Aan de Stegge Twello:

“Vanaf het eerste idee voor nieuwbouw hebben we dit project samen met Metron en DAVO opgepakt. De soepele samenwerking waarbij wij het gehele proces hebben begeleid heeft gezorgd voor een vlotte ontwikkeling van het nieuwbouwplan. Met als resultaat dat de vergunning twee weken geleden is ingediend, het contract is getekend en we over een aantal weken al kunnen starten met de bouw.”