Primeur: Het circulaire sandwichpaneel!

FALK Bouwsystemen uit Ede introduceert het circulaire sandwichpaneel met een 100% recyclebare PIR isolatiekern!

Het eerste circulaire sandwichpaneel is een feit. Al 12,5 jaar werken we bij FALK dagelijks aan de productie en levering van sandwichpanelen. Met een jaarlijkse productiecapaciteit van ruim 4 miljoen vierkante meter hebben we op het vlak van duurzaamheid een verantwoordelijkheid te nemen. Een uitdaging die we graag aangaan.

Een sandwichpaneel bestaat uit staal en een isolerende kern van PIR. Het staal wordt al jarenlang gerecycled in hoogovens. Maar de PIR isolatiekern wordt tot op heden in de meeste gevallen verbrand en er is geen mogelijkheid om het PIR (of de oudere PUR) te recyclen. Een sandwichpaneel is een prachtig product met heel veel voordelen. Maar helaas is de hoge milieu-impact van het product zeer nadelig. 

Dit negatieve imago stelde ons als producent van sandwichpanelen voor een grote uitdaging. Als jonge onderneming hebben we al veel voordelen. We hebben duurzame productielocaties en kopen onze grondstoffen bij milieubewuste leveranciers. Omdat onze fabriek is gevestigd in Ede, het hart van Nederland, zijn de bouwlocaties altijd in de buurt. Onze panelen hoeven dus niet de halve wereld over te reizen om hier te worden toegepast.

Het circulaire sandwichpaneel
De afgelopen jaren staken we veel energie in het recyclebaar maken van PIR. Dit resulteert in heel bijzondere resultaten. We zijn in staat om vanuit onze sandwichpanelen weer een nieuwe isolatiekern te realiseren die geschikt is voor toepassing in nieuwbouw- en renovatieprojecten. Dit proces kan eindeloos plaatsvinden. We hopen u hierover snel meer informatie te verstrekken en de eerste resultaten te tonen!

Datum toegevoegd: 22 SEPTEMBER 2020